2020. május 17. 18:27 - Alexa Szabó

Weingut Bergkloster Riesling 2018

(Scroll down for English)

Születésnapom alkalmából kaptam ezt a német Rizlinget. A Portobello kínálatában egy teljesen új termék. Eddig még nem kóstoltam Tőlük, de nagyon megfogott!

Bergkloster borászat Németországban helyezkedik el, Frankfurttól nem messze, Westhofenben. A történetük kezdete egészen 1763-ra tehető, ma már ez az 5. generáció, aki borkészítéssel foglalkozik a családban. 9 hektáron folytatnak biológiai gazdálkodást. Ezenfelül biológiai növényvédő szereket használnak, és megpróbálnak minél kevesebb ként hozzáadni a boraikhoz. Így törekedve egy minél természetesebb vonalra.

Amit kóstoltam, az egy 2018-as évjárat, rajnai rizlingből készítve. Nem volt szűrve. Kézzel lett szüretelve, nagy részét azonnal lepréselték, egy kisebb részét pedig 2 hétig áztatták, majd utána préselték. Spontán erjedt, a lehető legkevesebb kén hozzáadásával. Kibontáskor kissé pezseg, savtartalma magas, ízében citrusos, almás és a virágjegyek is felfedezhetők. Illatában az őszibarack teljes mértékben kiérezhető. Színe olyan, mint egy rostos baracklé! Ez a bor egy tökéletes példája a natúr boroknak. Igazi karaktere és kraftja van! Sajnos gyorsan elfogy, így nem árt, ha több üveggel veszünk belőle ;)

bergkloster_riesling_2018.jpeg

For my birthday I got this german Riesling. This is a brand new product in Portobello's supply. I have never tried a wine from Bergkloster before, but it caught me.

Bergkloster winery is in Germany, Westhofen, not so far from Frankfurt am Main. Their story started in 1763, and now this is the 5th generation that makes wine in the family. They biologically cultivate on 9 hectares. Above all, they are not using any pesticides, and they try to add as fewer sulfites as they can into the wines. Thus striving for a more natural line.

I have tasted a Rhine Riesling, vintage 2018. No filtration. They harvested the grapes by hand. The largest part of the grapes was pressed directly while the smaller part of it was fermented for 2 weeks. It was spontaneously fermented by adding as little sulfur as possible. After opening it was lightly fizzing, high in acids, on the palate I could feel citrus, apple, and floral notes. In the smell, it is definitely peach. The color is like a filamentary juice. This wine is a perfect example of natural wines. Real character and craft! Unfortunately, it runs out quickly, so it is better if you buy more bottles at the same time ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexaszabo.blog.hu/api/trackback/id/tr2615703368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása